tisdag 27 september 2016

Getryggen

Det var mycket på gång i helgen; höstmarknader, loppisar, matfest mm. Jag vill ofta vara på allt samtidigt men inser tack och lov oftast mina begränsningar. Att trängas i folkmassor med två små är inte optimalt så när Christina hörde av sig på söndagsmorgonen och frågade om vi skulle följa med till Getryggen var svaret JA! Att komma ut i skogen en fin höstdag är ju underbart!

Vi packade väskan med fika, korv, dricka, blöjor, ombyte, tjocktröja, kaffe..... Oliver tog cykel och jag gick med Linnea i vagnen. Vi mötte upp Emma med familj vid Härlanda tjärn och tog oss vidare på "åttan" mot Delsjöarna. Efter ca 2 kilometer finns det en skylt upp i skogen där det står "Getryggen". Där parkerade vi vagn och cyklar och började promenera uppför. Det är alltid lite gnäll från femåringarna då det är jobbigt, ont i benen osv. Men man får hitta på små grejer på vägen, leta djur, konstiga träd mm för att komma vidare. Till slut kunde vi skymta det fasta vindskyddet på toppen och resten gick av bara farten. Det tar ca 15 minuter uppför i femåringars tempo och ca 30 minuter från Härlanda Tjärns parkering/badplats.

Det fasta vindskyddet på toppen av Getryggen
Linnea i bärsele mot toppen
Det fasta vindskyddet var roligt att leka i. "Gött läge" beskriver platsen bra
Tyvärr fanns det inte någon ved, som vi trott och hoppats på, men efter en tur på berget hittade vi lite torr ved som Peter kunde yxa till och få till en liten eld till korvgrillning. Eldstad finns och fasta bänkar. Dessutom har någon satt upp en gunga vilket var roligt för alla åldrar.

Linnea upptäcker berget.

Alla är engagerade att tända brasa

Gunga är alltid roligt!

Vilket läge!
 Vi hade svårt att slita oss från denna härliga plats när solen tittade fram och värmde. Här uppifrån ser du ut över hela Göteborg och Oliver kunde känna igen kranarna vid Östra Sjukhuset och vattentornet där hans kompis Oskar bor. Det är helt klart värt fler besök framöver och även frestande att sova över i det fina vindskyddet men det får dröja några år och kanske tältträning innan det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar