måndag 25 juli 2016

Legoland

Nu är vi halvvägs i Johans semester. Vi har varit på resande fot de första två veckorna. Vi började med några dagar i Danmark med Legoland som mål. Vi åkte med Stena Line Göteborg till Fredrikshavn söndag morgon. Frukosten var packad och intogs på båten. Vi höll oss mest bland de andra barnfamiljerna med Nicke Nyfiken. Inte den roligaste båten och därför bokade vi bara en väg och fortsatte efter Legoland vidare genom Danmark och vidare till Sverige via Lilla och Stora Bältbron och Öresundsbron med stopp i Odense (mer om det en annan gång). 

Första dagen var bara resdag och vi korsade Jylland för att köra den fina kustremsan "Hvide Sand" (lite längre än vi trott men fina vägar). Vi hade bokat två nätter i en stuga på Vejle City Camp. Vejle ligger ca 25 minuter från Billund vilket var helt överkomligt. En liten fin by för övrigt som jag gärna sett mer av.

Två dagar på Legoland behövdes. Det finns mycket att titta på, många attraktioner att åka och när det är högsäsong kan man räkna med lite köer. Även om man ser att mycket har några år på nacken så är det otroligt imponerande. Många av attraktionerna kunde vi åka hela familjen och det var inga problem att ställa barnvagnen vid sidan. 

Tyvärr hade vi inte riktigt vädret på vår sida, det regnade lite till och från, men vi hade packat med oss regnkläder och vi hade två bra dagar. Oliver har redan börjat prata om att åka tillbaka och vi har sagt att vi väntar några år, tills han fyllt 7 år så han får ta Legokörkort och Linnea kan ha lite mer behållning av besöket.


Legotåg - en lagom attraktion

Köra brandbil och spruta vatten var väldigt roligt tyckte grabbarna

Det finns många bra ställen att äta på. På barnmenyn fanns Köttbullespett och lego-pommes:)

Olivers favorit var Billunds flygplats, som i verkligheten låg bredvid Legoland och man kunde se plan lyfta hela tiden. På Lego-flygplatsen körde planen runt och man kunde trycka på en knapp så en brandbil körde ut ur ett garage och sprutade vatten.

Olika städer i världen var uppbyggda i miniatyr av lego

Nyhavn i Lego

Hela familjen åker tåg på Legoland ( i regnkläder men glada ändå)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar