söndag 7 augusti 2016

Forsakar

I helgen har vi avslutat semestern med födelsedagsfirande av syster och hennes yngste pojk i stugan på skånska ostkusten. I fredags gjorde vi en kort utflykt från stugan till Forsakar som ligger i Degeberga. Jag har varit där förut men det är några år sedan nu. Det är alltid roligt att upptäcka platser med barn. 

Forsakar är en ravin i Linderödsåsens östra sluttning vid Degeberga som bildats av inlandsisen. Skånes högsta vattenfall finns här. De är 8 och 10 meter. Platsen är ett naturreservat och en otroligt vacker bokskog. Först gick vi slingan runt ravinen och såg vattenfallen uppifrån. Vi klättrade även i ravinen och gick ut på utsiktsplattformen. När vi gått runt gick vi även längs bäcken i ravinens botten fram till det högre fallet. 

Det var inte helt barnvagnsvänligt att ta sig fram. Det var trappor på några ställen och en hel del rötter i marken på sina ställen. Men allt går, vi lyfte och knixade oss fram med Emmaljungan. Oliver gick, sprang, klättrade, hittade grodor och kräftor, smakade på källvattnet och hade väldigt roligt under de ca 2 timmarna vi gick runt där. 

Man parkerar gratis alldeles i närheten och där går även lite getter, myskankor och hästar man kan titta på och mata. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar