måndag 8 augusti 2016

Pinnbröd

Vi har lyxen att bo väldigt nära Delsjöområdet och utnyttjar det väl. Vi springer, cyklar, badar, leker och grillar korv. Man kan även hyra kanot och paddla i Delsjöarna.

Förra veckan packade vi för utelunch och cyklade/joggade med barnvagn/promenerade till Delsjön. Vi gjorde upp eld med ved som kommunen tillhandahåller vid några av grillplatserna. Johan testade sin kaffekanna som han fått i present och jag hade gjort pinnbröd (i brist på korvbröd) som vi snurrade på pinne och hade till korven. Det går även att snurra runt korven och grilla tillsammans. Gott med nybakat bröd! Man kan även bre på lite smör eller krydda degen så blir det extra smarrigt.

Medan elden blev redo för grillning plockade vi både lingon och blåbär och matade ankorna med gammalt bröd vi hade tagit med oss. Med barn är det sällan svårt att fördriva tiden i skogen eller vid en sjö.




Pinnbröd ca 10 st
5 dl vetemjöl
knappt 1 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk bakpulve
2 dl vatten

  • Blanda alla ingredienserna och blanda ihop till en deg. Lägg i en plastpåse, gärna med lite mjöl runt om. 
  • Vid grillen: Dela i tio bitar, rulla till längder och vira runt en korv eller pinne. Grilla över glöden tills den fått fin färg och är genombakad.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar