torsdag 25 augusti 2016

Säveåns Naturresarvat

I går gick jag, Christina och Linnea längs Säveån mellan Stenkullen och Floda. Enligt boken "Det Vilda Göteborg" är detta en av de vackraste vandringar man kan göra i Göteborgstrakten. Ja, jag är beredd att hålla med. Man kommer nära ån samtidigt som man går i vildvuxen skog. Sten, mossa, berg, träd, djur, bär och svampar. 

Vi hade fått för oss att sträckan var barnvagns- och rullstolsanpassad. Det var den inte. Bara vissa sträckor. Så det blev lite bärande och kämpande över trappor och stigar med fallna träd, stenar och rötter. Vissa sträckor hade fina spångar och nygrusade stigar. 

Det finns mycket att titta på längs den 4 kilometer långa stigen och det hade inte varit några problem för våra femåringar med lite matsäck på vägen att klara av sträckan. Bebisar bör sitta i bärstol eller bärsele. Lämna vagnen hemma. 

Vi parkerade bilen vid Stenkullen station och gick längs ån till Floda. Där kan man ta pendeltåget tillbaka. Vi gick en bit på andra sidan av ån, som var mer barnvagnsvänlig, och därefter cykelbanan resten av vägen tillbaka till Stenkullen. 
  

Det blev endel bärande upp och ner för trappor

En sorts vass som jag aldrig sett tidigare

Spångar med nät fanns på flera ställen

Brusande vatten

Lunchpaus mellan stig och å

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar