fredag 17 juni 2016

Barnens Miljöark

I dag tog vi en tur tillsammans med Olivers dagiskompis Astrid och hennes mamma och syskon till Barnens Miljöark vid Råda Kyrka i Mölnlycke. På en kulle bredvid församlingshemmet ligger en lekplats med klätterlek, sandlåda, lekstuga och djurhagar med kaniner, höns och får. Det finns även några bänkar och grillar som tänds efter förfrågan.

I det nybyggda församlingshemmet ligger restaurangen Råda Rum som serverar lunch och fika och har öppet alla dagar i veckan. Vi hade dock lunch med oss och åt den på lekplatsen. Tyvärr var det ett gäng fåglar som var väldigt intresserade av vår lunch men det gick ändå. Fräscha toaletter finns att låna i församlingshemmet. Parkeringar finns i anslutning till lekplatsen och är gratis.  

En mysig, lantlig lekplats med mycket att göra. Passar alla åldrar men mycket klättring som lämpar sig mest för äldre barn. Saknade lite gungor för de minsta. Vi återvänder gärna och tar då med korv som vi kan grilla eller så testar vi lunchrestaurangen som såg inbjudande ut. Lekplatsen ligger direkt i anslutning till uteserveringen vilket är perfekt för snabbätande barn med myror i brallan.

Lekfull och välkomnande skylt
Båten "Arken" var väldigt poppis att klättra på
Dra en ring längs snöret runt träd och stockar
Klappa och mata kaniner med morötter
Klappade Gutefåren tillsammans med personalen då det var elstängsel
Tunnel
Balansövning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar