måndag 13 juni 2016

Jubileumsparken

I dag har vi besökt Jubileumsparken i Frihamnen tillsammans med Christina och Emma. Området är under utveckling och är tänkt att bli en mötesplats för göteborgare där "staden möter vattnet". Det utvecklas successivt mellan allmänheten och experter. Förra året öppnade Allmänna badet och en Bastu som blev väldigt populära. Området har även en rollerderbybana, en sandstrand/playa med trädäck, stadsoldling, vattenkonst/vattenlek och "Berget" som man kan klättra på. Det finns även möjlighet att prova på segling.

Ingen av oss hade varit där tidigare och när vi hoppade av bussen kändes det som vi blivit avsläppta mitt ute på ett industriområde. Ja, det är ju ett gammalt hamnområde där det framöver kommer att byggas bostäder. Vi trodde att det skulle vara mer till lekplats men barnen var väldigt nöjda med att klättra runt på Berget och leka med vattenlekarna. Man pumpade vatten som åkte i banor mm. Vi lunchade på trädäcket vid Playan men det fanns även en del bänkar och bord.

Vi tog en titt på Allmänna badet. En bassäng som är 20x8 meter lång och 1,7 m djup. Tyvärr hade jag inte fått med min bikini. Oliver satt mest på trappen men Emma och Christina simmade i det 20 gradiga sötvattnet. Såhär mitt i veckan var det inte så mycket folk. Fantastiskt fint och det kräver ett återbesök - med bikini.


På väg till Frihamnen tog vi en tur med Älvsnabben från Lilla Bommen via Lindholmen.
Barnen uppskattade detta lilla äventyr.
Berget och vattenlek
Vattenlek med pumpar och trampor för att få fram vattnet.
Bastun (den grå plåtbyggnaden i vattnet), ingången till badet och trätrallen vid playan
Badsugna på väg ner i badet. Fantastisk utsikt över hamnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar